Zašto bi vaš slijedeći bicikl trebao biti brdski bicikl

Zašto bi vaš slijedeći bicikl trebao biti brdski bicikl

Na upit koliko ljubimaca na dva kotača jedan biciklist treba da ima, poznata je formula N+1 gdje N znači trenutni broj ljubimaca koje posjedujete. Brdski bicikl je naravno dio te magične formule.

Brdski biciklizam je mnogo napredovao, te postao kultni ritual. Tisuću ljudi svakodnevno uživa u brdskim avanturama po šumama, uskim puteljcima, prirodi općenito. Ako niste osjetili zov divljine, evo nekoliko razloga zašto bi trebali probati MTB.

Zabavno je

Brdski biciklizam vas vodi natrag u djetinjstvo. Sjećanja kako biti klinac te igrati se u blatu. Bit će tu blatnjih mokrih staza, prašine, nevjerojatno mnogo adrenalina.. pa dobro. Vjerojatno i nekoliko padova. Bit će tu smijeha, prepričavanja svojih dogodovština prijateljima, kolegama poznanicima.

Pobjeći od gužve                                  

Kada ste zadnji put vozili opušteno bez gradske gužve, automobila koji ne poštuju vas kao ravnopravne sudionike u prometu. Pobjeći iz grada, buke, ustaljene kolotečine te uživati u tišini koju nudi priroda, planina, šuma. Uostalom, staze i putevi bez prometa i gužvi idealni su za vožnu s djecom, privikavanje na upravljanje biciklom

Usavršite svoje vještine                            

Za veći dio cestovnog biciklizma koji je predvidljiv (vozite samo po cesti) vožnja mtb-a je totalno različita. Površine su nepredvidive, skliske, strme. Sve to se pretvara u veliki poticaj, i učenje. Čak napredne biciklističke vještine mogu biti korisne i na cesti.

Istražite šume i mjesta gdje nikada niste bili

Postoje prekrasna mjesta koja možete istražiti, upoznati, udahnuti. Iznenadit ćete se kako do sada niste bili na tim mjestima, a tako su vam blizu i na dohvat ruke bila.

Vožnja s djecom                               

Djeca vole zabavu, a vožnja bicikla izvan opasnih i napučenih prometnica pozitivno će utjecati na njihov stav o sportu i prirodi te će sve to cijeniti više.

Bicikl

I naravno slatke muke za kraj. Koji brdski bicikl izabrati? Sada već ima jako mnogo izbora što se tiče mtb bicikala. Od hardtail, full suspension, downhill bicikla ili pak električnog brdskog bicikla. Tu je još i dilema koji profil kotača izabrati. Što god izabrali upamtite da je važno samo jedno. Da budete sretni na njemu, i uživate u vožnji!

 

izvor: bikemagazin.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.