VIDEO: Kada medvjedi napadnu brdske bicikliste….

Kratka internet povijest o velikim medvjedima koji uzrokuju velike problem.
Već znate kako to izgleda, vozite se stazom, uživate u bicikliranju prirodom i sve što ie uz to – i onda ga čujete.

Pogledate iza sebe, znajući točno što će vas dočakati, očajnički se nadate da ste u krivu, ali NE, u pravu ste, tu je golemi medjved, stoji točno ispred vas, spreman da vas uneredi, baš kao u onoj sceni filma “The Revenant”, sa Leonardo Di Caprio.

Zvuči poznato? Ne? Pa izgleda da je brdski biciklizam opasniji nego što mislite. Internet je ovih dana prepun video-snimki bliskog susreta brdskih biciklista i medvjeda – mnogima se legitimnost dovodi u pitanje, no mnogi od njih izgledaju ozbiljno. Naravno, snimci nisu sa našeg podneblja, no to ne znači da i kod nas nije bilo bliskih susreta, samo taj susret samo nije snimljen – još.

Pogledajte par video isječaka kako bi dobili bolju sliku ono što pokšavamo opisati.

Holy Sh*t! Grizzly Bear Encounter     

Grizzly Bear Charge in Jasper       

GoPro: That ‘Oh Sh*t’ Moment       

Bear Attack, Man is trying to run away

Što trebate učiniti ako se nađete u situaciji da sretnete medvjeda na svom putu?

Prije svega, ne paničite – ono što trebate je znati što točno učiniti u tom trenutku! Vaša prva misao može biti da se okrenete i zapedalate punom snagom, ali ako imate bliski susret s crnim medvjedom, zapravo puno bolja opcija je da stojite mirno, govoreći tiho da medvjed shvati da ste čovjek i polako se odmičite unazad sa mirnim tempom.

Ako vam se medvjed približava, napravite da izgledate veliko. Mašite rukama iznad glave, a svakako preporučujemo da nosite sprej za medvjede koji treba da vam bude nadohvat ruke, u slučaju da zatreba.

Vrlo malo je vjerojatno da možete pobjeći od medvjeda – posebno ako je u pitanju grizli – stoga pametno postupajte i ne zaboravite da ga ne gledate u oči!

Stručnjaci preporučuju da, ako ste napadnuti od crnog medvjeda trebate pokušati uzvratiti i braniti se, probati koristiti suzavac, a ako je u pitanju grizli, trebali bi se praviti mrtvim, sklopčati se u loptu i držati svoje ruke na stražnjoj strani vrata.

Također možete nositi zvono za bicikl na svoju vožnju ili vikati glasno, vozeći i ulažeći u krivine kako bi preplašili divljač i upoznali ih da se nalazite na putu.

izvor: bikemagazin.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.