Opšti uslovi poslovanja

Internet stranica sokovicsport.ba je u vlasništvu firme Soković Sport Shop, Gundulićeva 80, 78000 Banja Luka. Opšti uslovi poslovanja vrijede za registrovane korisnike. Registrovani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik ili registrovani korisnik) može postati svaka osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvataa uslove poslovanja obrta “Soković Sport Shop”.

Prilikom prve kupovine kupac se treba registrovati i pritom ispuniti sva zahtjevana polja istinitim podatcima. Prihvatanje opštih uslova poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrovani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno je mijenjati. Soković Sport Shop ne odgovara za slučajeve zloupotrebe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zloupotrebi odgovarajuće postupiti.

Soković Sport Shop se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika upotrebom ili zloupotrebom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi sa upotrebom ili zloupotrebom korištenja sadržaja ove web stranice.

Registrovani korisnik ima pravo kupovati artikle na stranici sokovicsport.ba i koristiti ih u dobroj vjeri i namjeri.

Soković Sport Shop zadržava pravo promjene opštih uslova poslovanja i korištenja ove stranice u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave, o čemu će korisnik biti obaviješten e-mailom. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat sa aktualnim pravilima i uslovima korištenja istih, a prilikom potvrde kupovine to i potvrđuje.

Soković Sport Shop nastoji da informacije o artiklima budu tačne i ažurne, ali se ograđuju od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. Soković Sport Shop ne preuzima odgovornost niti krivicu za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovoj internet stranici, kao ni za tačnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovaran za povremeno nefunkcionisanje stranice ili njegovih dijelova.

Fotografije i prikazi na ovoj stranicami i stranicama partnera ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika, Soković Sport Shop će kupca korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

Naručivanje

Svaki registrovani korisnik može kupovati artikle iz ponude Soković Sport Shop prikazane na internet stranici sokovicsport.ba. Kupoprodajni ugovor između registrovanog korisnika i Soković Sport Sport,  postaje pravosnažan nakon primanja naručene pošiljke i vrijedi isključivo za teritoriju BiH.

Soković Sport Shop se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, Soković Sport Shop će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni.

Cijene

Sve navedene cijene izražene su u Konvertibilnim markama (KM) i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha. U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uslovima dostavne službe koja vrši tu uslugu. Troškovi dostave su besplatni za sve pošiljke čija je vrijednost veća od 100KM kao i za akcijske artikle sa naznačenom besplatnom dostavom.

All payments will be effected in Bosnian currency.

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

Načini plaćanja za ONLINE narudžbe:

 1. Plaćanje pouzećem – robu šaljemo na Vašu adresu, a vi je plaćate poštaru kada preuzmete.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim podatcima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podatci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Registracija

Dostupna vam je brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova – što je duža, otpornija je na hakersko probijanje.

Kreirani korisnički račun ostaje registrovan u sistemu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Moj Račun”.

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena lozinka?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu sa kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetovati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u podešavanjima računa.

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava sa korisničkim imenom i lozinkom.

Uslovi dostave i isporuke

Svu robu iz našeg prodajnog programa dostavljamo na cijeloj teritoriji BiH.
Cijena transporta ovisi o težini paketa, ali ne iznosi više od 10KM.

BESPLATNA DOSTAVA!

Sve bicikle (osim modela na akciji) besplatno šaljemo na vašu adresu!
Za narudžbe iznad 100KM osiguravamo besplatnu dostavu!
Na svim biciklima kupljenim u Soković Sport Shop-u napravljen je nulti servis!
Robu dostavljamo najkasnije u roku od 4 dana.
Kupac može i samostalno organizovati dostavu ili robu podići u našoj trgovini.
Sve dostave na teritoriji BiH vrše se putem tvrtke Euro Express.

Uslovi povrata i reklamacije

Povrati

Naš cilj je da ste Vi kao naš kupac zadovoljni našom uslugom, stoga ćemo na sve načine pokušati opravdati Vaše povjerenje u nas. Ako zbog bilo kojeg razloga niste potpuno zadovoljni sa kupljenim artiklom možete ga slobodno vratiti unutar 7 dana od kupovine uz povrat novca ili zamjenu nekim drugim Vama odgovarajućim artiklom, dokle god artikl nije korišten ili oštećen.

Kako do povrata:

 • Javite nam se na mail: info@sokovicsport.ba ili na telefon: +387 51  312 999 te ukratko objasnite zašto Vam artikl ne odgovara.
 • Zapakujte u kutiju svoj nekorišteni artikl u originalnoj ambalaži.
 • U slučaju da kupac vraća artikl koji mu ne odgovara iz nekog razloga poštarinu snosi sam u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla)
 • U slučaju da se dogodila naša pogreška prilikom pakiranja poštarinu snosi Soković Sport Shop u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla – Kurirsku službu odabire Soković Sport Shop.)
 • Pošaljite ga na adresu: Soković Sport Shop, Gundulićeva 80, 78000 Banja Luka, sa naznakom: POVRAT.
 • Javiti ćemo Vam se povratnom informacijom kada nam stigne paket te kad započnemo obradu povrata.

Smjernice za najjednostavniju uslugu povrata:

 • Vraćeni artikl mora biti u original pakiranju sa naljepnicama proizvođača. Molimo Vas ne uništavajte originalno pakovanje i ne pišite po njemu.
 • Ako vraćate odjeću ili obuću, ista mora biti nekorištena sa izvornim naljepnicama ako postoje.
 • Molimo na paket jasno istaknuti velikim slovima: POVRAT
 • Zadržavamo pravo da odbijemo artikle koji nisu vraćeni u skladu sa našim pravilnikom.
 • Poštarinu u oba smjera snosi kupac. Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavnog kurira po Vašem izboru. Slanje paketa na Vašu adresu obavljamo sa našim ugovornim kurirom po važećem cjeniku Soković Sport Shop-a.
 • Naša politika povrata ne utiče na Vaša zakonska prava kupca.
 • Uzimamo pravo da povrat artikla potraje do 5 dana od dostave Vašeg paketa na našu adresu. Međutim, nakon što zaprimimo Vaš paket će biti pregledan i zahtjev će biti obrađen unutar 24 sata od zaprimanja izuzev neradnih dana i praznika.
 • Ako želite povrat novca, isti će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Povrat novca će biti obavljen na isti način na koji je artikl plaćen, gotovinom u našoj poslovnici unutar 5 radnih dana.
 • Ako se Vaš povrat ne obradi unutar 10 radnih dana molimo Vas da kontaktirate našu službu za korisnike na: info@sokovicsport.ba ili na telefon: +387 51  312 999.
 • Ako je artikl kupljen u našoj poslovnici, najlakše i najsigurnije je da se u istu poslovnicu lično vrati. S time dobivate mogućnost i fleksibilnost odabira drugog artikla koji Vam više odgovara ili lakšeg povrata novca. Ako povrat u poslovnicu iz nekog razloga nije moguć onda je potrebno postupiti po uputama iznad.

Reklamacija

Svi artikli kupljeni u Soković Sport Shop-u pokriveni su punom garancijom u određenom vremenskom periodu. Unutar tog perioda sve garancije će biti riješene u Vašu korist bilo popravkom, zamjenom novim artiklom ili u krajnjem slučaju povratom novca.

Ako primijetite da je Vaš artikl bilo kojem smislu neispravan molimo Vas da nas prije kontaktirate na broj telefona +387 51  312 999 ili pošaljete poruku.

Naša politika reklamacija ne utiče na Vaša zakonska prava kupca.

Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka, i to:

Kod reklamacije okvira ili dijela bicikla potrebno je sljedeće:

 • Kopija računa bicikla
 • Kopija garantnog lista bicikla
 • Fotografije cijelog bicikla
 • Fotografije oštećenja zbog kojeg se reklamira okvir ili dio (iz više uglova)
 • Fotografije serijskog broja bicikla (nalazi se ispod osovine pogona)

Kod reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je sljedeće:

 • Račun artikla
 • Fotografije cijelog oštećenog artikla
 • Fotografije detalja oštećenja (iz više uglova)
 • Fotografije serijskog broja artikla (ako postoji)

Fotografije moraju jasno prikazivati reklamirani artikl.

U slučaju reklamacije okvira bicikla potrebno je slikati cijeli bicikl, jasno vidljiv serijski broj koji se nalazi ispod osovine pogona i oštećenje na okviru (iz više uglova) zbog kojeg se pokreće reklamacija. Molimo Vas da fotografije budu jasno vidljive.

U slučaju reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je slikati cijeli oštećeni artikl, jasno vidljiv detalj oštećenja (iz više uglova) i serijski broj artikla (ako postoji).

Garancija vrijedi samo pod uslovom ako je artikl korišten i održavan prema uputama proizvođača, odnosno prema uobičajenim propisima.

Garancijom nije obuhvaćena šteta koja bi nastala prilikom pada, sudara, udara, preopterećenja te intervencija i popravaka u toku garantnog roka van ovlaštenog servisa ili kao posljedica lošeg održavanja artikla.

Garancija ne pokriva standardno trošenje potrošnog materijala kao što su: gume, zračnice, kočnice, bužiri kočnica i mjenjača, sajle kočnica i mjenjača, pakne kočnica, svijetla, zupčanika, pogona, lanaca i kazeta, kranzeva, obruča, baterija itd.

Garancija na određeni artikl nije prenosivo te vrijedi samo i jedino prvom kupcu.

Račun kao dokaz kupovine je obavezan za sve reklamacijske postupke.

Svaki artikl koji će biti popravljen ili zamijenjen unutar garancije, garantni rok će biti produžen za period koji je artikl bio na popravku.

Upotreba artikla/bicikla tokom takmičenja, javnih događanja, zajma ili aktivnosti za koje određeni artikl/bicikl nije predviđen uveliko smanjuje vijek upotrebe, te u tom slučaju artikl nije pokriven jamstvom.

Zadržavamo pravo naplate popravaka u slučaju da reklamacijski zahtjev iz nekog od gore navedenih razloga ne bude odobren.

Ako popravak/zamjena artikla ne bude moguća zadržavamo pravo ponuditi zamjenski artikl iste ili veće vrijednosti (boja ne mora biti ista), ili u slučaju nemogućnosti zamjene vratiti dio novca proporcionalan preostalom pretpostavljenom životnom vijeku artikla.

Artikl održavajte i popravljajte uvijek i strogo u skladu sa uputstvom proizvođača jer u suprotnom može doći do oštećenja artikla koje bi moglo uzrokovati ozbiljnu nezgodu.

Kontakt podatci odgovorne osobe

Soković Sport Shop
Gundulićeva 80, 78000 Banja Luka (iza Borčevog stadiona)
+387 51 312-999

Specijalne ponude i novosti

Prijavite se na naš Newsletter

 • prvi saznajte sve o novim akcijama, pogodnostima i popustima
 • primajte novosti iz svijeta biciklizma, savjete i testiranja
 • [mc4wp_form id="71540"]
  Top