Održana XCO C2 Grand Prix Banja Luka 2016.

Na Banj brdu u Banjaluci održana brdska biciklistička trka Grand Prix Banja Luka 2016, u najatraktivnijoj trci za kvalifikacione bodove za Rio slavio je austrijanac Manfred Zoger.

Manfred Zoger je bio najbolji u smotri biciklista u najatraktivnijoj mount bike Grand Prix Banjaluka C2 trci, drugi je na cilj stigao španski vozač Oriol Domingez Fernandez, a treći je bio Nedžad Mahmić. Bitno je napomenuti da je Mahmić ujeno i najbolje plasirani BiH vozač u Elite kategoriji na trci Grand Prix Banja Luka.

Pred više stotina banjalučana na Banj brdu održan je 6. po redu Grand Prix Banjaluka u kojem je učestvovalo više od 120 biciklista iz nekoliko evropskih i regionalnih zemalja – Španija, Austrija, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Srbija. U višečasovnom programu uživali su i najmlađi biciklisti, a trke su održane i u okviru Grand Prix Škoda XCO lige u kategoriji junior, kadeti, žene, veterani.

U okviru Grand Prix Škoda XCO lige u kategoriji amatera najbolji je bio Šljivić Kristijan Summit Banja Luka. Kao najbolji  Junior slavio je Meštrović Josip, a najbolji među Mlađim kadetima bio je Siniša Lukić iz tima Austronet iz Prijedora, dok je najbolji Kadet Stjepan Kunjak iz BK kluba Marathon. U kategoriji žena najbolja Juniorka je Filipović Ema, a u C2 za žene slavila je Nikoleta Mitrović. Najbolji amater u kategoriji žena je Mateja Lemić iz BK Summit, a u kategoriji Veteran slavili su Bajrić Kenan u klasi 30+, Pavičić Krešimir klasa 40+ i Salkić Sejad 50 + klasa.

Podsjećamo da je UCI XCO C2 Mount Bike GRAND PRIX BANJALUKA u kalendaru svjetske biciklističke federacije – UCI (Union Cycliste Internacionale), posljednja u kojoj se mogu osvojiti kvalifikacioni bodovi za plasman na predstojeću ljetnju olimpijadu u brazilskom Riju, Brazil.

Trci XCO C2 Mount Bike GRAND PRIX BANJALUKA prethodila je FAMILY KONZUM HAPPY TOUR prvenstvena trka za takmičare od 7 do 15 godina, dok je za ove takmičare održano i takmičenje u poligonu spretnosti pod nazivom NEKTAR SLALOM RACE.

Organizaciju ovog događaja potpisuju Brdski biciklistički klub Summit iz Banja Luke i ASF – Association For Sport Banja Luka.

Rezultate Elite kategorije možete preuzeti OVDJE.

izvor: bikemagazin.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.