Dennis : Želim da ispišem istoriju na Tour Down Under

rohan_dennis_23435958564_o_670Rohan Dennis je jasno dao do znanja o tome da on želi da osvoji Santos Tour Down Under za drugu sezonu zaredom i stavi se u knjigama istorije. U intervjuu u utorak, BMC vozač je rekao da je na osvajanje formi i da prednost njegov tim BMC-a je da oni imaju dvije kartice da se igra sa Richie Porte.
“Da budem iskren, imamo dobar tim”, rekao je Denis, koji je osvojio Australian put naslov suđenje 7. januara “U Državljani Pokazao sam da ću dobro, isto kao i prošle godine, ako ne i malo bolje ali još uvijek postoje taktički dijelovima utrke na Tour Down Under da mogu doći odlijepio i gube trku prilično brzo. Ja ću morati ostati na prstima i ne učiniti ništa glupo svaki dan. Ovaj oblik je tamo. ”

BMC je linija na Tour Down Under uključuje Porte, ukupne kandidat u svoje pravo, zajedno sa Floris Gerts, Marcus Burghardt, Alessandro De Marchi, Danilo Wyss i Peter Velits.

Na pitanje da li bi Dennis podijeliti generalnom plasmanu odgovornosti sa Porte on je rekao: “Imamo dva metka na vatru. To je naša najveća snaga u ovom trenutku. Mnogi drugi timovi imaju jedan ili eventualno dva. Imamo Richie ako ne uspiju, a mi ćemo igrati našu karte. Ko god da pobedi, osvaja. ”

Izvan svoje BMC saigrač Porte, Dennis vidi Team Sky Geraint Tomas kao najveća opasnost za ukupnu. On je također predložio da drugi vozači Australije u peloton ne treba diskontiraju.

“Geraint je uvijek brzo”, rekao je Dennis. “Postoji Richie, ali on je u mom timu, a tu su uvijek drugi momci – Australaca u cjelini, kao što su Jack Bobridge, koji je bio vrlo jak na državljana i on ima sjajnoj formi u ovom trenutku, i Cameron Meyer i Nathan Haas.

“Mi se uklapaju u ovom trenutku i koristi za toplotu, jer smo mi iz Australije i to je naša najveća prednost. Općenito australijske će biti u prva tri, to je sigurno. ”

Denis je rekao da je najteži dio o trkački Tour Down Under su bočnog vetra, koji bi mogao poremetiti njegove planove o branio svoju ukupnu titulu.

Uzeo neki od pritisak na ramena stavljajući sebe u miksu s nekolicinom drugih vozača sposoban za osvajanje Tour Down Under. Ali činjenica je, on je u posebnom položaju da postane prvi vozač koji je win back-to-back naslova. Simon Gerrans osvojio trku tri vremena (2006, 2012. i 2014.) i Andre Greipel osvojio je dva puta (2008. i 2010.).

“Ja neću stajati ovdje i reći da sam favorit”, rekao je Dennis. “Postoje momci ovdje na dobroj formi, možda čak i bolje [od mene]. Želim da pobedi, ja želim da povijest, ali ako se to ne dogodi, to se ne događa. “

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.