Amortizeri: Servis i održavanje

 

Amortizer

Amortizer (suspenzija) je jedan od najvažnijih i najskupljih dijelova modernog MTB bicikla. Takođe je veoma zanemaren od strane vlasnika bicikla. Servisiranje savremenih vazdušnih, hidrauličnih i mehaničkih prednjih amortizera – suspenzija i shock-ova (šokova – zadnjih suspenzija) zahteva veliko iskustvo i strpljenje, kao i većinom specifičan alat i delove. Redovnim servisom se produžava efikasan rad, čuva vrednost i produžava radni vijek amortizera.


Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, našim klijentima preporučujemo da se pored osnovnog redovnog održavanja, koje se sprovodi na 30 do 50 radnih sati (u zavisnosti od preporuke proizvođača suspenzije), uradi i opšti servis koji se obavlja na 90 do 120 radnih sati, a koji obuhvata popravku i zamjenu kompletnih uljnih i vazdušnih gumica, zamenu ulja u komori i ulje za podmazivanje. Po potrebi se menjaju i semerinzi (prašinari) i bušinzi (klizači). Za servis amortizera koristimo najkvalitetnija, odnosno najdugotrajnija maziva.

Preporučujemo i godišnji pregled (servis) cijelog bicikla (ležajeva glave, ležajeva pogona, upravljačkih ležajeva, lanca, lančanika, kočnica, kočione tečnosti, kočione pločice, itd.).Delovi prednje suspenzije-viljuške-amortizera bicikla - Fanatic bike serivs

Naš servis je opremljen specijalnim servisnim alatima za sve vrste amortizera, takođe nasi serviseri su ovlašteni za Fox amortizere. Poslije servisa amortizer temeljno provjerimo i testiramo kako bi bili sigurni da je posao urađen kvalitetno. Redovnim servisom amortizera i generalon cijelog bicikla obezbedićete ispravnost i besprekoran rad, a izbeći oštećenje vitalnih delova i skupe popravke.

Takođe ne samo da se vrši servis amortizera već i naši serviseri  rade podešavanje amortizera i šokova u zavisnosti od potrebe klijenta (stil vožnje, težinu…).

Za sva pitanja možete da posjetite našu radnju na adresi Gundulićeva 80 Banja Luka 78000

da nas kontaktirate putem emaila: info@sokovicsport.ba

ili da nas pozovete na telefon 051/312-999

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.